Teamet

Författarna

Linda Svendsen


Hej, jag heter Linda! Jag är en stolt dansk-svensk kvinna som är född i Middelfart, Fyn i Danmark som fjärde barnet i en familj på sex barn.

Min far föddes i Danmark 1939 och blev smed som sin far. En dag bestämde han sig för att packa sin cykel och körde hela vägen från Fyn, Danmark till Göteborg, Sverige för att finna sig en kvinna. Där träffade han min mamma och de bosatte sig i Färjenäs, Göteborg, gifte sig och hade tre barn, två pojkar och en tjej, innan min far bestämde sig för att flytta tillbaka till Danmark med familjen (och den här gången utan cykeln). Och det är där min historia börjar! Men bara några år senare flyttade vi tillbaka till Sverige igen! Upprörande! Där blev mina yngre syskon födda. Jag har därför haft en starkare anslutning till Danmark jämfört med mina syskon, antar jag, och jag kände alltid att jag borde bo här. Så när mina föräldrar gick bort flyttade jag med mina barn till Nordjylland, Danmark där vi nu bor.


Alla kände mig som författaren och regissören i min barndom med en levande fantasi. Detta var min stora passion och är det fortfarande.


När jag äntligen bestämde mig för att starta mitt förlag, var jag fast besluten att inte bara publicera böcker utan också hjälpa människor med sina berättelser.


Coaching och hjälpa andra med sin kreativitet är mycket viktigt för mig. Att höra från en författare som har fått sin dröm uppfylld är den bästa belöningen man kan få, det är därför som jag älskar den här verksamheten och får kraften att fortsätta även när det är tufft.

Och att arbeta med mina barn i detta familjeföretag är en sådan glädje och privilegium!

Ted Svendsen


God dag, jag heter Ted och jag har jobbat på Lange Forlag sedan januari 2014. Jag kan hjälpa människor med nästan vad som helst när det kommer till böcker, manus eller någon annan typ av texter. Det jag tycker mest om är att översätta, arbeta med omslag och InDesign för att göra dina manus till fullfjädrade böcker!


På min fritid har jag en hel del saker jag gillar att göra; spela Airsoft, spela online med mina vänner, skapa Youtube-videor, filosofera, lära mig språk (för närvarande ryska), träna och utveckla min personlighet. Wow, inte konstigt att jag har svårt att lyckas göra allt detta varje dag!

Jag hoppas att detta har givit dig åtminstone en vag idé om vem jag är, tack för att du läste!


Jag önskar dig en fantastisk dag!


Kolla gärna in min youtube!

Estelle Sjödahl


Illustratören Estelle Sjödahl (f. 1992) är verksam i Stockholm och har specialiserat sig på teckning, akvarell och oljemåleri. Hon har en Filosofie Masterexamen i Historia och har också utbildats inom konstvetenskap, digital grafik och fotografi.

Med särskild förtjusning inför klassisk europeisk konst skapar Estelle verk inspirerade av det förflutna, det mystiska och det vackra.


Estelle är vår förlagsrepresentant i Sverige. Vid våra olika event runt om i Sverige är det Estelle du möter främst om inte hela vårt förlag finns på plats.  Hon är även marknadsföringsansvarig i Sverige samt fungerar som vår historieexpert.LANGE FORLAG

We offer all You need to become an author.


Our Passion is languages, adventures, history, books, and stories. We help others become Authors. Our Promise is that we are here for you. Let's write together and make dreams come true.

Upcoming  Events


August 20, 2020

Book release: Pensionat Solvändan, Mattias Kvick


September 22, 2020

Book release: Nästan Friends, Daniel Sjöberg


October 2020

Book release: I vasatidens skugga, Magnus Rörström Pellgaard


November 2020

Book release: Simons äventyr, Christina HenricsonEmail: info@langeforlag.com


Phone: You need to book an appointment 


Copyright, Lange Forlag 2020. All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend