SWE Vägen till El Faouar

Vägen till El Faouar

Vägen till El Faouar, Harriette Sjödahl


December 2017


ISBN

Tryckt bok: 978-91-88105-01-1 Language Swedish

E-bok: Ingen ännu

Audiobook: Ingen ännu

Språk: Svenska


194 sidor

210x148x13mm

340g


Charlotte läser franska för att glöma allt hon inte länge vill minnas. Det sägs att språket är lättare att förstå i Maghreb än i Paris och därför reser hon dit. Där, på gränsen till öknen, väntar en okänd värld på henne, fylld av skuggor och mystik. Där finns också Saïd, mannen med händer mörka av henna, som hjälper henne på kamelerna. Det är för honom hon berättar vad som verkligen hände, kvällen i oktober när hennes son försvann …

Bokrecensioner & Press


Mildred Lundqvist 24 november 2019


Magisk och vacker

5 stjärnor

Det poetiska språket är ljuvligt. Jag sitter som på nålar av händelsernas förlopp. Vill inte boken ska ta slut och jag suger åt mig varje ord, varje detalj. Miljöbeskrivningen är så äkta att det känns som om man själv var där. Särskilt scenerna i öknen. Jag känner hettan och får sand i ögonen. Det finns också ett allvar i boken med svåra händelser och det skrivs genomtänkt och med stor respekt. En mycket vacker och stark bok som berättar en händelse, baserat på en verklig händelse, på ett unikt och vackert vis.Catarina 24 november 2019
Mytisk vackert och gripande

5 stjärnor

Har just sträckläst Harriette Sjödahls bok Vägen till El Faouar som bygger på en sann historia. Vilken bok! Bokens huvudkaraktär svenska Charlotte blir mot sin vilja förälskad i en muslimsk man som kräver lydnad. När hon äntligen orkar göra sig fri försvinner han med deras tolvårige son. Berättelsen pendlar mellan Sverige och Afrika, den utspelar sig till huvuddelen i byar och städer i Tunisien där Charlotte drabbas av mytiska mystiska händelser i Antoine De Saint-Exupe'rys anda... Språket är poetiskt vackert.@Christinasharmoni

Datum: 6 augusti 2019

Vägen till El Faouar

http://christinasharmoni.blogspot.com/


Bokens titel: Vägen till El Faouar

Författare: Harriette Sjödahl

Förlag och år: Lange förlag 2018

Finns hos: Lange förlag Bokus

Betyg: 4


Handling:

Charlotte läser franska för att glömma allt som hon inte längre vill komma ihåg. Det sägs att språket är lättare att förstå i Maghreb än i Paris och därför reser hon dit. Där på gränsen till öknen väntar en för henne okänd värld, fylld av skuggor och mystik. Där finns också Saïd, mannen med händer mörka av henna, som hjälper henne upp på kamelen. Det är för honom hon berättar vad som verkligen hände, kvällen i oktober när hennes son försvann...


Mina tankar: 

Den här boken är något utöver det vanliga. Den innehåller så mycket...poesi, mystik, kärlek, kvinnor och män, gott och ont och vackra miljöbeskrivningar. Berättelsen pendlar mellan Sverige och Afrika i och med att huvudpersonen reser till Saharaöknen. Den pendlar även mellan olika tidsplan vilket gör att berättelsen har många lager. Den bygger på en sann historia och har ett vackert språk. Länge har boken väntat på att bli läst av mig och nu var det dags. Den kräver dock sin läsare, en kan inte sitta och halvsova för då missar en flörtarna med filosofen, konstvetaren och den andlige inom en – och då går en miste om en stor del av läsupplevelsen. Jag är dock fundersam på en sak – om en inte kan franska skulle nog en översättning vara på sin plats. Kanske en lista längst bak för att ge fler läsare en fin upplevelse? Jag kan varmt rekommendera boken för dig som gillar mystik och filosofiska resonemang!


Tack Lange förlag och Hariette Sjödahl för att jag fick läsa och recensera!
Rörande kärlek och mystik med vackert språk!

5 stjärnor

Marina (Stockholm), 22 april 2019


Denna bok är fantastisk... 
Berättelsen pendlar mellan Sverige och Afrika genom huvudkaraktärens resor till Saharaöknen. Relationen mellan kristendom och islam, kvinnor och män, gott och ont är hjärtskärande. Boken väcker tanken om att allt i denna värld inte behöver vara svart eller vitt, och att kärlek över gränserna både kan bygga upp och förgöra en människa. 
Man blir berörd av berättelsen. 

Författaren har en intellektuell förmåga och utmärkt språkbehandling. 
Lättläst bok. Författaren är väl bevandrad i vår historias litterära guldkorn. 
(Håller inte med en tidigare rececents kritik mot bokens handling och dess historiska förankring. Denna bok är såklart menad att läsas med filosofens, konstvetarens eller med den andliges perspektiv på Kärleken och det förflutna. Verkligheten är ju i allra högsta grad subjektiv!!) 
Intressant vinkel på resor mellan Sverige och Afrika. 
Vill gärna läsa mer om dikotomin mellan islam och kristendomen - Skriv gärna en till bok snart!
Vägen till El Faouar

4 stjärnor

Ann-Sofie Stenborg, 13 oktober 2018


Vägen till El Faouar en bok som är baserad på en sann historia. Den är lättläst, fascinerande och den har ett vackert språk. Jag tyckte mycket om miljöbeskrivningarna. 194 sidor hade gärna kunnat bli fler för en sådan stark historia, jag hade gärna läst mer. Jag hade också önskat att de fanns en översättning av de franska meningarna, t ex längst bak i boken.
En läsupplevelse!

4 stjärnor

Ethel Hedström, 26 juli 2018


Charlotte befinner sig i Las Palmas. Där möter en man som har pondus och hon dras obevekligt till honom. Charlotte låter honom leda henne i "dansen". Han säger att han är förälskad, att han vill gifta sig med henne. Deras olika syn på livet gör tillvaron svår för henne. Charlotte bestämmer sig för att göra en resa till Saharas öken. Där träffar hon en annan man, Saïd. Hon tycker om honom och delar sin livsberättelse med honom. I Sahara är nätterna becksvarta, ändock stjärnklara och ofta kylslagna. Hon känner kärlek till platsen, trots att livet här är hårt och fattigt. Ett språk har en stor betydelse. Det franska. Ett språk som Charlotte älskar. 

Berättelsen rör sig i flera olika tidplan och det är inte alltid alldeles uppenbart vilken. Mycket är outtalat och känns gåtfullt. Poetiskt. En mycket fin läsupplevelse för den som gillar något alldeles speciellt.
Fängslande!

5 stjärnor

Zeinat, 19 februari 2018


Vägen till El Faouar är en inspirerande bok! Spännande och mystisk läsning om kultur, resor och svindlande kärlek. Den här boken lägger man inte ifrån sig innan den är utläst.
http://jenniesboklista.com/?p=42576

3 stjärnor


Bokens första mening:
Jag åt ett granatäpple om dagen, veckorna jag vistades i Sahara.


Om boken:
Charlotte läser franska för att glömma allt som hon inte längre vill komma ihåg. Det sägs att språket är lättare att förstå i Maghreb än i Paris och därför reser hon dit. Där på gränsen till öknen väntar en för henne okänd värld, fylld av skuggor och mystik. Där finns också Saïd, mannen med händer mörka av henna, som hjälper henne upp på kamelen. Det är för honom hon berättar vad som verkligen hände, kvällen i oktober när hennes son försvann…


Min åsikt:
Fängslande, spännande & gripande!

LANGE FORLAG

We offer all You need to become an author.


Our Passion is languages, adventures, history, books, and stories. We help others become Authors. Our Promise is that we are here for you. Let's write together and make dreams come true.

Upcoming  Events


 February 2020

Book release: Printed version, Upp och Ner, Charlotte Hector


March 2020

Book release: Printed version, Maskrosor och gula träskor, PC Nilsson


April 2020

Book release: E-book version, Livet är en lek - på blodigt allvar, Jonas AppelgrenEmail: info@langeforlag.com


Phone: You need to book an appointment 


Copyright, Lange Forlag 2020. All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend