Swe Utan Dig

Utan Dig

Utan Dig, av Hillevi Söder


September 2018

ISBN

Tryckt Bok: 978-91-88105-28-8

E-Bok: 978-91-88105-29-5

Audiobook: Ingen ännu

Språk: Svenska


62 sidor

210x148x14mmEn mors berättelse om sitt barns självmord och tiden som följde, om sorg, hälsoproblem, budskap från andra sidan, men också om att gå vidare med livet och att uppfylla drömmar.


Från boken:


På måndagen var det dags att besöka begravningsbyrån. Precis när vi hade satt oss till rätta i rummet slocknade lamporna där också en kort stund, precis som när vi var och pratade med kuratorn. Kanske var det ett tecken.


Besöket där var det värsta steget hittills. Tänk att välja kista till sitt barn! Det kändes helt surrealistiskt. Jag var darrig och hade svårt att låta bli att gråta. Vi satt där i tre timmar och skulle besluta hur annonsen skulle se ut, vilka tidningar den skulle publiceras i, vilken kista vi skulle ha, kremering eller jordbegravning, då vi valde kremering skulle vi även välja urna, vilka blommor som skulle ligga på kistan, var han skulle få sin sista viloplats, var, när och hur begravningen skulle gå till mm. Det sista lyckades vi inte med då de aktuella kyrkorna bara tar ca 140 besökande och vi trodde det skulle komma många fler. Begravningsbyrån lovade kolla upp alternativ och det skulle även vi göra, så skulle vi höras senare i veckan.Recension


Annika Ekengren

Betyg 4/5

Utan Dig 3 november 2018


En bok med hög igenkänningsfaktor för oss som drabbats på liknande sätt som författaren, dvs tvingas fortsätta leva "utan dig". Kan kännas extra tungt om man dessutom mist sitt barn i självmord. Författaren berättar dock sin historia på ett rakt enkelt sätt utan att brodera ut den med extra känslosamhet vilket tilltalar mig eftersom jag har svårt att läsa skildringar som känns alltför sentimentala.

 

Författaren beskriver också hur sorg påverkar oss inte bara psykiskt utan också sätter sig i kroppen och åstadkommer långvariga besvär och sjukdom.

 

En läsvärd bok också för att den visar att det går att hitta en ny väg i livet och den nya vägen kantas av diverse saker som trots allt gör ett fortsatt liv värt att leva. Det livet kan bli ganska bra trots allt om än annorlunda.

 

Läs om ni är drabbade eller om ni inte är det för att få en inblick i hur livet är och kan bli för oss som mist det käraste vi har. Våra älskade ungar.
Jennies boklista 27 december 2018

Betyg: 3 av 5


Första meningen i boken:

Fredagen den 22 oktober 2010 kom min son Daniel hem till mig för att lämna bilen som han hade lånat.


Om boken:

A mother's story about her child's suicide and the time that followed, about grief, health problems, messages from the other side, but also about moving forward with life and fulfilling dreams.

En mors berättelse om sitt barns självmord och tiden som följde, om sorg, hälsoproblem och budskap från andra sidan, men också om att gå vidare med livet och att uppfylla drömmar.

Min åsikt:

Gripande & Stark!📚📚📚📚📚

I boken,”Utan Dig”, skriver Hillevi Söder öppet och rakt om sin tid efter förlusten av sitt barn. Efter många slentrianmässiga läkarbesök känns det för mig befriande att läsa att en förlust inte bara drabbar en psykiskt utan lika mycket fysiskt. Att sorg, stress och oro tömmer kroppen på energi och viktiga mineraler. Jag miste en dotter för sex år sedan. Sorgen och saknaden kommer jag alltid att bära med mig men jag vill få tillbaka min energi för att kunna leva fullt ut i nuet med mina nära och kära. Hillevis ärliga berättelse hjälpte mig att förstå signaler jag inte förstått tidigare och den blev en hjälp på vägen. Tack. Jag rekommenderar boken varmt. Kram Åsa


https://www.arbetarbladet.se/logga-in/daniel-19-ar-tog-sitt-liv-mamma-hillevi-min-kropp-gick-sonder-av-sorg

LANGE FORLAG

We offer all You need to become an author.


Our Passion is languages, adventures, history, books, and stories. We help others become Authors. Our Promise is that we are here for you. Let's write together and make dreams come true.

Upcoming  Events


 February 25, 2020

Book release: Printed version, Upp och Ner, Charlotte Hector


March 24, 2020

Book release: Printed version, Maskrosor och gula träskor, PC Nilsson


April 21, 2020

Book release: E-book version, Livet är en lek - på blodigt allvar, Jonas AppelgrenEmail: info@langeforlag.com


Phone: You need to book an appointment 


Copyright, Lange Forlag 2020. All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend