SWE Adam Stormstjärna och det förlorade arvet

Adam Stormstjärna och det förlorade arvet

Adam Stormstjärna och det förlorade arvet, av Emil Karlsson


April 2016


ISBN

Tryckt bok: 978-91-88105-00-4

E-book Ingen ännu

Audiobook: Ingen ännu

Språk: Svenska


784 sidor

210x148x58mm

1077g


När Adams mamma plötsligt dör, vänds hela hans värld upp och ner. Han och hans äldre bror Björn måste bo hos sin mormor i Öland – något som Adam inte ser fram emot. Men efter att ha fått en mystisk låda i arv av sin mor, dras Adam av misstag in i en kamp mellan gott och ont som sträcker sig hela vägen tillbaka till vikingtiden, och han inser att hans liv inte är vad det verkar vara. Tillsammans med sin bror och Alva – en ny vän från ön – måste Adam acceptera sitt öde och våga sig in i en värld full av magiska och främmande varelser, att bekämpa ondska och ta reda på sanningen om sitt förlorade arv …

Bokrecensioner & Press


Magiska äventyr

3 stjärnor

Villivonkansbooks (Örebro), 11 februari 2017

Adam och Björns mamma dör och de flyttar hem till sin farmor på Öland. Adam får en mystisk ask i arv efter sin mamma. Den är början på massa händelser som drar igång. Det är bra flyt i texten, den driver en framåt hela tiden. Den är spännande med massor av mystiska händelser som håller intresset uppe hela tiden. En riktigt magisk äventyrsbok för unga bokslukare. Tror den skulle passa in mycket bra bland låntagarna på mitt jobb, ett gymnasiebibliotek.Fantastisk!

5 stjärnor

Linda Ismail, 13 oktober 2016

Adam Stormstjärna är en storartad berättelse som är rafflande och fylld av mystik men ändå realistisk. Karaktärerna och miljön skildrar Emil Karlsson väldigt bra.Spännande med högt tempo och underbara karaktärer!

5 stjärnor

Aina Danielsson, 29 augusti 2016

Spännande med högt tempo och underbara karaktärer!29 augusti 2016

Jag stötte på den här boken lite av en slump; den dök upp i nyhetsflödet på FB som en annons. Hade inte hört talas om vare sig boken, författare eller förlag, men jag tyckte det såg lite spännande ut. Kikade igenom både bokens FB-sida och vanliga hemsida och bestämde mig för att beställa boken. Jag läser väldigt många böcker, men fantasy och äventyrsböcker tillhör väl knappast mina specialitéer, så det var ändå med rätt låga förväntningar jag började läsa den här, men jag blev glatt överraskad! Från första kapitlet är det relativt högt tempo genom hela boken (som är nästan 800 sidor tjock) och jag uppslukas mer eller mindre av storyn, för det ÄR spännande och man vill verkligen veta vad som ska hända härnäst. Nästan varje kapitel slutar med någon form av cliffhanger och det är svårt att lägga ifrån sig boken. 

Jag vet inte vad som tilltalar mig just - kanske är det att den här genren är en nyhet för mig och därför känns det nytt och välkommet (även om grundtemat förmodligen är basic fantasy 101) och karaktärerna känns väldigt intressanta. Roligt med två starka och modiga kvinnliga huvudkaraktärer också, i form av huvudrollen Adams farmor och hans vän Alva (helt klart min favorit) - på ett sätt känns hon nästan mer som huvudrollen/hjälten än Adam, vilket jag bara ser som positivt. 

Boken handlar om just barn (tror de var 12-13 år) som slängs in i en värld av mystik och mysterier och det känns som om att författaren verkligen försöker få det att kännas som om att de ÄR just barn (de börjar gråta, klarar inte av situationer de hamnar i osv) - de är inte övermänskliga hjältar från start, vilket känns rätt vettigt om ni frågar mig. 

Från och till kan boken vara lite läskig och faktiskt även lite blodig här och var, men inget som jag tror bör störa yngre läsare (men det kan vara bra att känna till när man köper den). 

Sammanfattningsvis: Jag älskade den här boken och har redan köpt en till min lillasyster i present (tror trots allt att den kanske är mest riktad till ungdomar, även om jag uppenbarligen gillade den) och jag hoppas verkligen på att jag får läsa mer om karaktärerna i framtiden. Står på bokens hemsida att den "kommer snart", men man vet ju aldrig trots allt med mindre förlag. Men hoppas kan man ju :) Berättelsen är charmig, har ett högt tempo, är spännande och karaktärerna underbara. Rekommenderas starkt!Spännande äventyrsbok i Potter-stil

5 stjärnor

Julia K, 2 juni 2016

Bra och spännande äventyrsbok, i anda med Harry Potter-böckerna. Gillar karaktärerna skarpt, framförallt Alva (huvudrollens vän) och pojkarnas farmor :) Boken är ju ganska tjock, men den var mer eller mindre riktigt spännande från början till slut, så det var inga problem. Läste faktiskt klart den på bara några dagar. 
Det är också extra kul för oss ölänningar, då den till stor del utspelar sig i Mörbylånga på södra Öland och gamla Sockerbruket spelar stor roll. Det ska ju vara första boken i en serie så det ska bli kul att läsa fortsättningen! Vacker både på utsidan och insidan

5 stjärnor

Sarah, 25 april 2016

Gav den här boken i gåva och den uppskattades väldigt mycket! Min bror (13 år) älskade den. Rekommenderar den starkt.                                                                                      

http://jenniesboklista.com/?p=35297

Betyg: 4 av 5


Bokens första mening:
Det är alltid svårt att ta farväl.

Om boken:
När Adams mamma plötsligt dör vänds hela hans värld upp och ned. Han blir tvungen att tillsammans med sin storebror Björn flytta hem till sin farmor på Öland – något Adam inte alls ser fram emot. Men efter att ha fått en mystisk ask i arv av sin mor dras Adam ofrivilligt in i en kamp mellan gott och ont som sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden och han inser att hans liv inte alls är vad det verkar vara. Tillsammans med sin bror och Alva – en nyvunnen vän från ön – måste Adam acceptera sitt öde och bege sig in i en värld full av magi och underliga varelser, för att bekämpa ondskan och ta reda på sanningen om hans förlorade arv…

Min åsikt:
Ett fantastiskt & magiskt äventyr!

LANGE FORLAG

We offer all You need to become an author.


Our Passion is languages, adventures, history, books, and stories. We help others become Authors. Our Promise is that we are here for you. Let's write together and make dreams come true.

Upcoming  Events


 February 25, 2020

Book release: Printed version, Upp och Ner, Charlotte Hector


March 24, 2020

Book release: Printed version, Maskrosor och gula träskor, PC Nilsson


April 21, 2020

Book release: E-book version, Livet är en lek - på blodigt allvar, Jonas AppelgrenEmail: info@langeforlag.com


Phone: You need to book an appointment 


Copyright, Lange Forlag 2020. All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend