Bokrecensioner

Recensioner

Sagt om våra böcker!



Minnenas Sång, Bijan Farhanieh & Marita Karlsson


Recensioner

Recension; ”Minnenas Sång”, Bijan Farhanieh & Marita Karlsson

Recensent: Agnetha Lundebring Jönsson

”Relationer är något jag verkligen gillar att läsa. Minnenas sång och jag klickade direkt.

Jan och Rebecca är två människor som möts helt oväntat och deras relation kommer att sträcka sig under ett par intensiva dagar. Under dessa dagar kommer de varandra mycket nära där de lättar sina hjärtan och vågar prata om livet, val de gjort och var de finner sin tröst.

Jag fann Minnenas sång intressant då dessa två öppenhjärtigt vågar lätta sina hjärtan och prata i om livets mening, kärlek och allvaret hur man se på en annan utifrån utseende.

Den är väldigt lättläst även lite vemodig. 

Jag kan varmt rekommendera boken om man vill ha en liten djupare bok.

Mitt betyg blir fyra 📚📚📚📚 av fem möjliga.

Tack Lange Forlag för den fina boken.”


Gripande & intressant!

Jennie Steifeldt.

Betyg: 2 av 5

Recensionsexemplar från Lange Forlag.

Bokens första mening:

Det första som fångade Jans uppmärksamhet när han steg ur bilen var den tomma bilparkeringen.


Om boken:

Två människor möts under en oväntad händelse. Deras möte skulle innebära några korta men intensiva dagar, med långa och djupa samtal kring filosofiska frågor om livet, kärleken, meningen med att existera och att söka svar på vart man ska gå när man är vilsen. Under dessa dagar växer en enorm stark kärlek mellan dem och de båda inser äntligen vad som är bäst för var och en av dem. Vågar de gå dit de önskar och behöver? Och vilka konsekvenser skulle detta val innebära för dem och andra?



Intill 3:e & 4:e led, Lars-Gunnar Winsa


Press


https://www.nsd.se/nyheter/motsattningar-i-slakten-arvs-i-flera-generationer-nm5081264.aspx?fbclid=IwAR0hph5iREBqf6xYcd3DEBRYzxILKx0lJs8_-41u23eno56ePLb_7B9tNwA

https://www.youtube.com/watch?v=4zzA2PfWCEU&fbclid=IwAR04XGJ3neD-rWydL0HW9O4j3OX2uIKU0W71TSKLRfTRs74Ta55KhiPHOQE

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1017&artikel=7153245&fbclid=IwAR1MPrDv72rSsKQfOYe5o-WplsfhpQe-NpMGzG8L0i93U-drUN8Oi7MXQMQ

https://www.str-t.com/politiska-stridigheter-i-tornedalen-satts-pa-prant/?fbclid=IwAR2OfQ53U8O2dNpKGUgZNOsW9DNLrhO56yhE7BJPyZrw_hX1XXR8vZTLZrM



De goda människornas tystnad, Magnus Rörström Pellgaard


Recensioner


"Vilken strålande svenska han skriver! Jag har nog aldrig läst en sådan lättläst bok. Vilket driv i skrivandet! Börja läs boken! Makalöst bra!"

Åke Larsson, fd språklärare, Rättvik



Dö som jag dog, Oskar Romell


Recensioner


📚📚📚📚📚

fem personer har gett Dö som jag dog, fem röster av fem möjliga



Upp och Ner, Charlotte Hector


Recensioner

📚📚📚📚📚 Fantastisk

Anni, 19 maj 2018

Vilken grym författare! Grymt tecknat och allt är så bra beskrivet. Man lever sig in i boken och känner med känslorna på ett sätt som annars är svåra att förklara.

📚📚📚📚📚 Bemästrar ordens kraft

Agnetha Elisabeth Lundebring Jönsson, 17 maj 2018

Att sätta ord på hur dåligt man mår är inte lätt men Charlotte kan verkligen sätta tyngd och känsla bakom varje ord. Det är väldigt få ord som används men lyckas ändå att få mig ur balans då det inte är något jag hade räknat med. Kan varmt rekommendera den.


Bloggat om Upp och Ner

https://jennysbibliotek.wordpress.com/2018/06/02/upp-och-ner-charlotte-hector/

📚📚📚📚📚  Började läsa den här lilla poetiska pärlan idag och kunde inte sluta förens den tog slut. Så otroligt bra, orden satte hela min existens i gungning och var eviga text landade tungt strax nedanför vänstra nyckelbenet ❤ Charlotte Hector skriver och illustrerar pricksäkert och gripande om livets våndor och ångest. Det här är en bok som jag kommer återvända till fler gånger.

”En samling av alla känslor under en tid i mörker då alla lampor var släckta, och jag inte lyckades hitta ljusknappen…”


 

Maskrosor och gula träskor, PC Nilsson


Recensioner


📚📚📚📚📚 Berörd!

Lejon, 14 maj 2019

Så målande du skriver... Som du berör med dina ord.

Jag rekommenderar alla att köpa Camillas självbiografiska diktsamling som e-bok, om en flickas tankar och känslor när hon växer upp i en dysfunktionell familj i 70-talets Värmland och framåt... med missbruk och psykisk ohälsa men också med kärlek. Hennes kamp och läkning. Bra där, lilla maskros....



Adam Stormstjärna och det förlorade arvet, Emil Karlsson


Recensioner


📚📚📚 Magiska äventyr

Villivonkansbooks, 11 februari 2017

Adam och Björns mamma dör och de flyttar hem till sin farmor på Öland. Adam får en mystisk ask i arv efter sin mamma. Den är början på massa händelser som drar igång. Det är bra flyt i texten, den driver en framåt hela tiden. Den är spännande med massor av mystiska händelser som håller intresset uppe hela tiden. En riktigt magisk äventyrsbok för unga bokslukare. Tror den skulle passa in mycket bra bland låntagarna på mitt jobb, ett gymnasiebibliotek.



📚📚📚📚📚 Fantastisk!

Linda Ismail, 13 oktober 2016


Adam Stormstjärna är en storartad berättelse som är rafflande och fylld av mystik men ändå realistisk. Karaktärerna och miljön skildrar Emil Karlsson väldigt bra.



📚📚📚📚📚 Spännande med högt tempo och underbara karaktärer!

Aina Danielsson, 29 augusti 2016


Jag stötte på den här boken lite av en slump; den dök upp i nyhetsflödet på FB som en annons. Hade inte hört talas om vare sig boken, författare eller förlag, men jag tyckte det såg lite spännande ut. Kikade igenom både bokens FB-sida och vanliga hemsida och bestämde mig för att beställa boken. Jag läser väldigt många böcker, men fantasy och äventyrsböcker tillhör väl knappast mina specialitéer, så det var ändå med rätt låga förväntningar jag började läsa den här, men jag blev glatt överraskad! Från första kapitlet är det relativt högt tempo genom hela boken (som är nästan 800 sidor tjock) och jag uppslukas mer eller mindre av storyn, för det ÄR spännande och man vill verkligen veta vad som ska hända härnäst. Nästan varje kapitel slutar med någon form av cliffhanger och det är svårt att lägga ifrån sig boken.


Jag vet inte vad som tilltalar mig just - kanske är det att den här genren är en nyhet för mig och därför känns det nytt och välkommet (även om grundtemat förmodligen är basic fantasy 101) och karaktärerna känns väldigt intressanta. Roligt med två starka och modiga kvinnliga huvudkaraktärer också, i form av huvudrollen Adams farmor och hans vän Alva (helt klart min favorit) - på ett sätt känns hon nästan mer som huvudrollen/hjälten än Adam, vilket jag bara ser som positivt.


Boken handlar om just barn (tror de var 12-13 år) som slängs in i en värld av mystik och mysterier och det känns som om att författaren verkligen försöker få det att kännas som om att de ÄR just barn (de börjar gråta, klarar inte av situationer de hamnar i osv) - de är inte övermänskliga hjältar från start, vilket känns rätt vettigt om ni frågar mig.


Från och till kan boken vara lite läskig och faktiskt även lite blodig här och var, men inget som jag tror bör störa yngre läsare (men det kan vara bra att känna till när man köper den).


Sammanfattningsvis: Jag älskade den här boken och har redan köpt en till min lillasyster i present (tror trots allt att den kanske är mest riktad till ungdomar, även om jag uppenbarligen gillade den) och jag hoppas verkligen på att jag får läsa mer om karaktärerna i framtiden. Berättelsen är charmig, har ett högt tempo, är spännande och karaktärerna underbara. Rekommenderas starkt!                                     



📚📚📚📚📚 Spännande äventyrsbok i Potter-stil

Julia K, 2 juni 2016


Bra och spännande äventyrsbok, i anda med Harry Potter-böckerna. Gillar karaktärerna skarpt, framförallt Alva (huvudrollens vän) och pojkarnas farmor :) Boken är ju ganska tjock, men den var mer eller mindre riktigt spännande från början till slut, så det var inga problem. Läste faktiskt klart den på bara några dagar.

Det är också extra kul för oss ölänningar, då den till stor del utspelar sig i Mörbylånga på södra Öland och gamla Sockerbruket spelar stor roll. Det ska ju vara första boken i en serie så det ska bli kul att läsa fortsättningen!


Gillar du ungdomsfantasy som t ex Harry Potter och dessutom är intresserad av nordisk mytologi så är det här en bok för dig!                                     


📚📚📚📚📚 Vacker både på utsidan och insidan

Sarah, 25 april 2016


Gav den här boken i gåva och den uppskattades väldigt mycket! Min bror (13 år) älskade den. Rekommenderar den starkt.


Bloggat om Adam Stormstjärna

http://jenniesboklista.com/?p=35297

📚📚📚📚

Bokens första mening:

Det är alltid svårt att ta farväl.

Om boken:

När Adams mamma plötsligt dör vänds hela hans värld upp och ned. Han blir tvungen att tillsammans med sin storebror Björn flytta hem till sin farmor på Öland – något Adam inte alls ser fram emot. Men efter att ha fått en mystisk ask i arv av sin mor dras Adam ofrivilligt in i en kamp mellan gott och ont som sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden och han inser att hans liv inte alls är vad det verkar vara. Tillsammans med sin bror och Alva – en nyvunnen vän från ön – måste Adam acceptera sitt öde och bege sig in i en värld full av magi och underliga varelser, för att bekämpa ondskan och ta reda på sanningen om hans förlorade arv…

Min åsikt:

Ett fantastiskt & magiskt äventyr!



Adam Stormstjärna och det förlorade arvet av Emil Karlsson

18/09/2017 Tinaeh


Adam Stormstjärna och Det Förlorade Arvet av Emil Karlsson

10/11/2016 http://jenniesboklista.com/?feed=rss2


Adam Stormstjärna och Det förlorade arvet

17/06/2016 Bokrecensioner och lästips


Utan Dig, Hillevi Söder


Recensioner


📚📚📚📚 Utan dig Annika Ekengren, 3 november 2018


En bok med hög igenkänningsfaktor för oss som drabbats på liknande sätt som författaren, dvs tvingas fortsätta leva "utan dig". Kan kännas extra tungt om man dessutom mist sitt barn i självmord. Författaren berättar dock sin historia på ett rakt enkelt sätt utan att brodera ut den med extra känslosamhet vilket tilltalar mig eftersom jag har svårt att läsa skildringar som känns alltför sentimentala.

Författaren beskriver också hur sorg påverkar oss inte bara psykiskt utan också sätter sig i kroppen och åstadkommer långvariga besvär och sjukdom.

En läsvärd bok också för att den visar att det går att hitta en ny väg i livet och den nya vägen kantas av diverse saker som trots allt gör ett fortsatt liv värt att leva. Det livet kan bli ganska bra trots allt om än annorlunda.

Läs om ni är drabbade eller om ni inte är det för att få en inblick i hur livet är och kan bli för oss som mist det käraste vi har. Våra älskade ungar.                                     


Bloggat om Utan Dig


Jennies boklista 27 december 2018

Betyg: 3 av 5

Första meningen i boken:

Fredagen den 22 oktober 2010 kom min son Daniel hem till mig för att lämna bilen som han hade lånat.


Om boken:

A mother's story about her child's suicide and the time that followed, about grief, health problems, messages from the other side, but also about moving forward with life and fulfilling dreams.

En mors berättelse om sitt barns självmord och tiden som följde, om sorg, hälsoproblem och budskap från andra sidan, men också om att gå vidare med livet och att uppfylla drömmar.

Min åsikt:

Gripande & Stark!


Press

https://www.arbetarbladet.se/logga-in/daniel-19-ar-tog-sitt-liv-mamma-hillevi-min-kropp-gick-sonder-av-sorg



Vägen till El Faouar, Harriette Sjödahl


Recensioner


📚📚📚📚📚 Magisk och vacker 

Mildred Lundqvist, 24 november 2019


Det poetiska språket är ljuvligt. Jag sitter som på nålar av händelsernas förlopp. Vill inte boken ska ta slut och jag suger åt mig varje ord, varje detalj. Miljöbeskrivningen är så äkta att det känns som om man själv var där. Särskilt scenerna i öknen. Jag känner hettan och får sand i ögonen. Det finns också ett allvar i boken med svåra händelser och det skrivs genomtänkt och med stor respekt. En mycket vacker och stark bok som berättar en händelse, baserat på en verklig händelse, på ett unikt och vackert vis.


📚📚📚📚📚 Mytisk vackert och gripande 

Catarina, 24 november 2019


Har just sträckläst Harriette Sjödahls bok Vägen till El Faouar som bygger på en sann historia. Vilken bok! Bokens huvudkaraktär svenska Charlotte blir mot sin vilja förälskad i en muslimsk man som kräver lydnad. När hon äntligen orkar göra sig fri försvinner han med deras tolvårige son. Berättelsen pendlar mellan Sverige och Afrika, den utspelar sig till huvuddelen i byar och städer i Tunisien där Charlotte drabbas av mytiska mystiska händelser i Antoine De Saint-Exupe'rys anda... Språket är poetiskt vackert!


📚📚📚📚 En vacker bok utöver det vanliga 

Christinas Harmoni, 7 augusti 2019


Den innehåller så mycket...poesi, mystik, kärlek, kvinnor och män, gott och ont och vackra miljöbeskrivningar. Berättelsen pendlar mellan Sverige och Afrika i och med att huvudpersonen reser till Saharaöknen. Den pendlar även mellan olika tidsplan vilket gör att berättelsen har många lager. Den bygger på en sann historia och har ett vackert språk. Den kräver dock sin läsare, en kan inte sitta och halvsova för då missar en flörtarna med filosofen, konstvetaren och den andlige inom en - och då går en miste om en stor del av läsupplevelsen.


📚📚📚📚📚 Rörande kärlek och mystik med vackert språk! 

Marina (Stockholm), 22 april 2019


Denna bok är fantastisk...

Berättelsen pendlar mellan Sverige och Afrika genom huvudkaraktärens resor till Saharaöknen. Relationen mellan kristendom och islam, kvinnor och män, gott och ont är hjärtskärande. Boken väcker tanken om att allt i denna värld inte behöver vara svart eller vitt, och att kärlek över gränserna både kan bygga upp och förgöra en människa.

Man blir berörd av berättelsen.

Författaren har en intellektuell förmåga och utmärkt språkbehandling.

Lättläst bok. Författaren är väl bevandrad i vår historias litterära guldkorn.

(Håller inte med en tidigare rececents kritik mot bokens handling och dess historiska förankring. Denna bok är såklart menad att läsas med filosofens, konstvetarens eller med den andliges perspektiv på Kärleken och det förflutna. Verkligheten är ju i allra högsta grad subjektiv!!)

Intressant vinkel på resor mellan Sverige och Afrika.

Vill gärna läsa mer om dikotomin mellan islam och kristendomen - Skriv gärna en till bok snart!  


📚📚📚📚 Vägen till El Faouar 

Ann-Sofie Stenborg, 13 oktober 2018


Vägen till El Faouar en bok som är baserad på en sann historia. Den är lättläst, fascinerande och den har ett vackert språk. Jag tyckte mycket om miljöbeskrivningarna. 194 sidor hade gärna kunnat bli fler för en sådan stark historia, jag hade gärna läst mer. Jag hade också önskat att de fanns en översättning av de franska meningarna, t ex längst bak i boken.


📚📚📚📚 En läsupplevelse! 

Ethel Hedström, 26 juli 2018


Charlotte befinner sig i Las Palmas. Där möter en man som har pondus och hon dras obevekligt till honom. Charlotte låter honom leda henne i "dansen". Han säger att han är förälskad, att han vill gifta sig med henne. Deras olika syn på livet gör tillvaron svår för henne. Charlotte bestämmer sig för att göra en resa till Saharas öken. Där träffar hon en annan man, Saïd. Hon tycker om honom och delar sin livsberättelse med honom.

I Sahara är nätterna becksvarta, ändock stjärnklara och ofta kylslagna. Hon känner kärlek till platsen, trots att livet här är hårt och fattigt. Ett språk har en stor betydelse. Det franska. Ett språk som Charlotte älskar.

Berättelsen rör sig i flera olika tidplan och det är inte alltid alldeles uppenbart vilken. Mycket är outtalat och känns gåtfullt. Poetiskt. En mycket fin läsupplevelse för den som gillar något alldeles speciellt.


📚📚📚📚📚 Fängslande! 

Zeinat, 19 februari 2018


Vägen till El Faouar är en inspirerande bok! Spännande och mystisk läsning om kultur, resor och svindlande kärlek. Den här boken lägger man inte ifrån sig innan den är utläst.



Bloggat om Vägen till El Faouar


http://jenniesboklista.com/?p=42576

📚📚📚

Bokens första mening:

Jag åt ett granatäpple om dagen, veckorna jag vistades i Sahara.

Om boken:

Charlotte läser franska för att glömma allt som hon inte längre vill komma ihåg. Det sägs att språket är lättare att förstå i Maghreb än i Paris och därför reser hon dit. Där på gränsen till öknen väntar en för henne okänd värld, fylld av skuggor och mystik. Där finns också Saïd, mannen med händer mörka av henna, som hjälper henne upp på kamelen. Det är för honom hon berättar vad som verkligen hände, kvällen i oktober när hennes son försvann…

Min åsikt:

Fängslande, spännande & gripande!



Det började med Barnet, Ethel Hedström



Recensioner

En resa tillbaka i tiden 

Zeinat, 4 juli 2019

📚📚📚📚📚

Sträckläste den här boken under två dagar. Jag tycker det är en jättefin historia där författaren på ett skickligt sätt lyckas skildra tre olika tidsepoker. Jag tror att många läsare kan hitta delar i berättelsen som de känner igen sig i. Den är både underhållande men samtidigt sorglig och tar upp många tänkvärda ämnen aktuella då som nu. Ett plus i kanten var den fina framsidan på boken och titeln som gör att man blir extra nyfiken.


📚📚📚📚📚

“Jag njuter av orden och kommer att läsa boken sakta. Det är som godis så jag tillåter mig den bara på kvällen.”

Monika

24 juni 2019


📚📚📚📚📚

“En fin bok. Jag ville sträckläsa men fick ta pauser ibland. Inte för att det var deckarspännande utan känslomässigt spännande. Ser fram emot nästa bok!”


Press

http://www.monicaiveskold.se/ethel-hedstrom-gastbloggar-jag-har-skrivit-en-roman/?fbclid=IwAR1BrXM-RsdG2Nmzi-fgpoTiipTR83VHmT8xVztoW-7ddMO4PpIHFkwoC7w

https://riktigare.com/2019/06/15/ethel-hedstrom-om-att-halla-i-boken-underbart-fast-aven-laskigt/?fbclid=IwAR3oxBCSWoTOLIvs1RmcxKLVkhuXZjxTuW40F3LHBp3oxawNl-lEA89K-ic

https://skrivarsidan.nu/recensioner/det-borjade-med-barnet-av-ethel-hedstrom.html

http://www.piaw.se/2019/08/25/det-borjade-med-barnet-av-ethel-hedstrom/


LANGE FORLAG

We offer all You need to become an author.


Our Passion is languages, adventures, history, books, and stories. We help others become Authors. Our Promise is that we are here for you. Let's write together and make dreams come true.

Upcoming  Events


August 20, 2020

Book release: Pensionat Solvändan, Mattias Kvick


September 22, 2020

Book release: Nästan Friends, Daniel Sjöberg


October 2020

Book release: I vasatidens skugga, Magnus Rörström Pellgaard


November 2020

Book release: Simons äventyr, Christina Henricson



Email: info@langeforlag.com


Phone: You need to book an appointment 


Copyright, Lange Forlag 2020. All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend