Hem

LANGE FORLAG

Vi skapar tillsammans!

Författarna

Detta är våra fantastiska författare!

Erbjudanden

Få din dröm att gå i uppfyllelse


OPA = Our Precious Authors

Bli medlem i Lange Forlag och få tillgång till massvis med fördelar!


  Tveka inte att kontakta oss för Din OPA plats. Platserna är exklusiva och begränsade. Det kostar endast 500DKK per månad! Eller gå med för ett helt år, och betala bara för 10 månader, 5000DKK. Spara 1000DKK! Se våra referenser från andra! 


  För mer information angående OPA, tryck på bilden ovanför!

  Guldpennan är en redaktörstjänst och lektörstjänst i ett, där redaktören går igenom manuset och ser över hela handlingen och bokens upplägg. Vid de delar, meningar och ord som behöver ändras, lägger redaktören in kommentarer/markeringar, som författaren sedan ser över och redigerar. Så ditt manus ändras inte utan att författaren själv är medveten om det. Denna feedback på manuset sker löpande, från början till slut tillsammans med dig.

  Kort sammanfattat innefattar Guldpennan allt för att få manuset redo för sättning och därefter tryck.


  Resultatet ämnas vara att alla manus som genomgår en Guldpenna, ska vara mycket väl genomarbetade och proffsiga.


  Vi erbjuder bara ett begränsat antal manus Guldpennan och det kan därför förekomma att platserna redan är fulla eller blir fulla snabbt. Ni kan alltid maila och fråga oss när det finns tillgänglig plats. Guldpennan är bindande vid beställning.


  Spökpennan är ett erbjudande vi har för de manus som ännu inte existerar. Om du har en idé eller en önskan om att skriva en bok eller memoar, men inte vill skriva den själv och behöver professionell hjälp, då är detta något för dig.


  Projektet genomförs med nära kontakt med dig hela vägen. Boken, memoaren, eller vad du än önskar skriva, är din efteråt men skriven av en professionell. Co-writing är även ett alternativ.


  För mer information om Spökpennan kan du kontakta oss, för olika projekt kan ha olika lösningar.

  “Te supervenisse!” – “Vi har anlänt!”


  Varför leta vidare efter någon som kan förverkliga din dröm, när vi på Lange Forlag kan göra det!


  Lange Forlag är ett helt oberoende internationellt och erfaret familjebokförlag med hjärtat hos författarna. Vi är exklusiva utgivare och har valt att ha en liten utgivning varje år, med fokus på hög kvalitet, berättelser och författare som vi brinner för, med målet att uppnå långsiktiga partnerskap. Vårt hopp är att när du får ett avtal med oss, kommer du att få viljan att skriva mer manus och / eller stanna länge med oss. Vi fokuserar på att ha nära, öppna kontakter med alla våra författare, där vi ser alla som lika viktiga, och vi är glada att spendera tid och engagemang för dig. Vi hjälper dig att nå din dröm hela vägen och hoppas att du ska kunna arbeta med din dröm på heltid. Vi tror att alla har en historia som är värd att lyssnas på. Alla har någonting att tillföra världen. Fiktion som verklighet! Med vår hjälp och nära samarbete mellan oss, kan din dröm också realiseras! Det är vad vi är passionerade för!


  Vi erbjuder olika tjänster och ordnar kurser. Du kan även anlita oss för externa tjänster. Vi ger ut böcker på engelska, danska och svenska.
  Vår historia


  Linda Svendsen startade våra förlag i en källare under hösten 2013, med bara en person som skötte allt. Det tog inte lång tid innan det allra första manuset hamnade i inkorgen på e-mailen. Namnet på manuset var "Som att ta av sig sina sandaler" och är i dag utgivet som "Vägen till El Faouar" (2017)


  2015 beslöt vi att lämna huset vi ägde och köpte en husbil. Där började en väldigt speciell resa. Förlaget blev drivet från husbilen på heltid samtidigt som det restes genom ett flertal länder. Vi stannade länge i de länder som besöktes. Danmark besökte vi i två månader, Frankrike nio, Spanien sex och Portugal tre. Under resan gav vi ut två böcker och skrev kontrakt med flera framtida författare och hade en enorm hög med manus att läsas. Förlaget växte och nya idéer bearbetades. Samtidigt blev en person till två, då Ted började arbeta på förlaget. 


  Efter att ha levt som digitala förläggarnomader mellan 2015-2017 beslöt vi oss för att ha en fast bas igen. Vi beslöt att flytta till Danmark. Under ett år hyrde vi ett hus mitt emellan Frederikshavn och Hjørring. En ny titel blev utgiven (Vägen till El Faouar, 2017) och kontrakterade författare växte. 


  2018 köpte vi vår nuvarande gård där vi nu sitter. Här finns det plats för allt man kan tänka sig och vår utgivning växte med fem nya titlar, i åtta utgivningsformer. Vi har även skrivit nya kontrakt med intressanta författare och bokprojekt. Vi växer i den takt vi önskar och renoverar samtidigt vår förlagsgård som ska innehålla eget tryckeri, författarkurser, boende och förlagshus. Gården ligger naturskönt och lugnt, precis utanför Frederikshavns myllrande stad, med ett läge nära Sverige, Norge och Europa. Det bästa läget enligt oss. Vi har kvar vår husbil, det mobila förlagshuset, och vår ambition är att driva förlaget både mobilt och med fast bas. Vi har knutit många samarbetspartners till oss och ser med stort tillit mot framtiden.


  2019 har varit vårt mest produktiva år, med tio titlar utgivna, i femton utgivningsformer, och därmed totalt, mellan 2013-2019, har vi nått sjutton utgivna titlar i tjugosex olika former. 


  Från och med mitten av 2020 kommer vi kunna erbjuda våra köpare och läsare utgivning i både tryckt och digitalt form. Allt ska vara i tryckt, ljud och digital form. Våra författares verk ska hålla längre än nyhetens behag. Under 2020 kommer också vår årliga novellsamling ut som ett stående inslag hos oss.  Det är en novellantalogi med noveller utvalda genom en arrangerad tävling. Vinsten som blir över från försäljning av den går till välgörenhet.


  Som ni kanske förstår, brinner vi för språk, resor, historia, böcker och historier. Vi älskar möten, lek och livet. Vi är ett förlag som bara har börjat och planerar att vara kvar länge. Vi anser att det är en dygd att skynda långsamt och ge sig hän till det man ger sig in i. Vi är ett stabilt, oberoende och säkert förlag med hjärtat hos er författare och ger ut böcker som vill bli lästa.


  Vi ger ut och arbetar med manuskript på engelska, svenska & danska. 


  Vi finns alltid på e-post. Det går också att boka ett telefonmöte eller möte i det land du befinner dig i.


  Vi tar endast emot manuskript på e-post


  För att boka författarmöte eller annat, ber vi dig e-posta oss. Vi säljer våra böcker över hela världen och har vårt fysiska lager i Danmark & Sverige. Men även ett lager hos respektive författare. Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att få tillgång till våra böcker.   Välkommen till familjen Lange! 

  Lange Forlag har inspiration från gedigen släktforskning från 900-talet! Vi är mycket stolta över vår historia!


  Vår äldsta förfader i direkt led, Gorm den gamla (även Vurm) föddes någon gång i slutet av 800-talet och dog 958. Gorm var Danmarks första officiella kung och regerade från 936 til 958. (Gorms far var förmodligen Knud I Hardeknut) Gorm styrde landet från Jelling. Han gifte sig med Thyra Danebod från England. Gorm var far till Knud Gormsson (Knud Dana-Ast), Harald Blåtand och Gunhild Gormsdotter.


  Gorm tog upp en av Jelling Stones för att hedra sin fru.

  Skrivet på stenen; "ᚴᚢᚱᛘᛦ ᚴᚢᚾᚢᚴᛦ ᚴ(ᛅᚱ)ᚦᛁ ᚴᚢᛒᛚ ᚦᚢᛋᛁ ᛅ(ᚠᛏ) ᚦᚢᚱᚢᛁ ᚴᚢᚾᚢ ᛋᛁᚾᛅ ᛏᛅᚾᛘᛅᚱᚴᛅᛦ ᛒᚢᛏ" vilket med latinsk text är; ”Kurmur kunukr karthi kubl thusi aft Thurui kunu sina Tanmarkar but” Texten på stenen har fått två tolkningar, delvis ”Kung Gorm gjorde denna sten efter sin fru Thyra, Danmarks skyddare”, men också ”Kung Gorm, Danmarks skyddare, gjorde detta sten efter sin fru Thyra ”.


  Gorm beskrivs som en grym man och var mycket fientlig mot alla kristna. Han planerade att utrota kristendomen helt i Danmark. Han drev ut präster från sina länder och dödade också många under tortyr. Detta skulle dock förändras när hans son, Harald Blåtand, tog över kungariket. Han introducerade kristendomen i Danmark och tog också upp den andra av Jelling Stones, till sina förälders ära, firade sin erövring av Danmark och Norge och hans omvandling av danskarna till kristendomen.


  I vår familj har kvinnor varit mycket starka och ibland haft ganska stor makt. Till exempel såg drottning Thyra till att Danmark inte invaderades genom att utöka den berömda muren, Dannevirke. Farmor, Erna Kirkegaard, lät inte de tyska soldaterna ta förnödenheter från sitt hem under andra världskriget. Hon hade 9 barn att ta hand om, och hennes man Hans Peter Svendsen. Men även om hon var mycket strikt mot tyskarna, tyckte hon synd om de unga pojkarna som slåss och därför gav dem mat och skydd som familjen kunde skona. På den lilla fritiden som de hade, övade Erna och Hans Peter amatörteater.


  Danmarks flagga "Dannebrogen" som enligt legenden fallit från himlen under slaget vid Lindanäs i Estland, togs emot av Valdemar II, som även han är vår anfader. 

  Redaktionen

  Förlagschef & Författarkonsult

  Konstnär/Eventansvarig Sverige

  Formgivare & Författarkonsult

  Illustratör

  Thyra Svendsen

  Fotograf/Trainee

  Fotograf

  Alla har något att berätta, låt oss skapa tillsammans!

  SIGNA UPP FÖR NYHETSBREV

   
   

  LANGE FORLAG

  We offer all You need to become an author.


  Our Passion is languages, adventures, history, books, and stories. We help others become Authors. Our Promise is that we are here for you. Let's write together and make dreams come true.

  Upcoming  Events


   April 27, 2020

  Book release: E-book version, Livet är en lek - på blodigt allvar, Jonas Appelgren


  August 20, 2020

  Book release: Pensionat Solvändan, Mattias Kvick


  September 22, 2020

  Book release: Nästan Friends, Daniel Sjöberg  Email: info@langeforlag.com


  Phone: You need to book an appointment 


  Copyright, Lange Forlag 2020. All Rights Reserved

  This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

  Godkend