Hem

LANGE FORLAG

Låt oss skapa tillsammans!

OPA = Our Precious Authors


Bli medlem i Lange Forlag och få en rad fördelar!


Tveka inte att kontakta oss angående din egen OPA-plats. Platserna är exklusiva och begränsade. Det kostar bara 500DKK per månad! Eller registrera dig för ett helt år direkt och betala bara för 10 månader, 5000DKK. Spara upp till 1000DKK!


För mer information om OPA, skicka ett e-postmeddelande till oss!


GOLD PEN


Gold pen är en redaktionstjänst och korrekturläsningstjänst där redaktören granskar manuskriptet från topp till botten. Dessa delar, meningar eller ord som anses behöva förändras kommer att markeras, vanligtvis av en kommentar från redaktören, för författaren att titta igenom och ändra. Denna feedback sker kontinuerligt från början till slut, tillsammans med dig. Sammanfattat innebär Gold pen allt att göra manuskriptet redo att utvecklas till en bok.


Det avsedda resultatet är att alla manuskript som genomgår Gold pen kommer att vara mest utarbetade och professionella.


Vi erbjuder bara en begränsad mängd manuskript. Gold pen och därför kan platserna redan vara upptagna. Du kan alltid maila oss för att fråga när nästa plats kommer att finnas tillgänglig.

Pennan kan inte avbrytas efter beställningen. (när du säger ja till erbjudandet)

GHOST PENGhost Pen är ett erbjudande vi har för de skript som inte finns ännu. Om du har en idé eller önskan att göra en bok eller en memoar, men inte vill skriva den själv och behöver professionell hjälp, kan vi hjälpa dig med det.


Det kommer att göras med intervjuer och nära kontakt med dig under hela projektet. Boken, memoarerna eller vad du vill skriva är din efter projektet, men skriven av en professionell författare. Samskrivning är också ett alternativ.


Det enklaste sättet att ta reda på mer om Ghost Pen är att kontakta oss, eftersom olika projekt har olika lösningar.


DEN FANTASTISKA REDAKTIONEN

LINDA

Linda grundade förlaget och har hjälpt massor med människor att förverkliga sina författardrömmar. Hon har ett skarp öga och ett pedagogisk förhållninsgsätt.

FÖRFATTARKONSULT

ESTELLE

ILLUSTRATÖR & KONSULT

Estelle gör några av våra fantastiska omslag samt illustrioner i böcker. Hon arbetar också med att läsa manus. Hon är även vår historieexpert.

TED

FORMGIVARE & KONSULT

Ted är vår grymma formgivare. Det är han som gör våra fantastiska omslag, sköter ekonomin och läser manus. Han är rätt kille för våra videos samt historieexpert.

EVELINA

ILLUSTRATÖR

Evelina är vår talangfulla illustratör som gör både bokomslag och bilder inne i våra böcker. Hon har även gjort vår grymma logga.

THYRA

FOTOGRAF/PRAKTIKANT

Thyra är vår lite allt i allo. Hon tar huvudsak fantastiska foton och hjälper till med våra social media.

Hon är även en bra kock och gör våra härliga luncher!

HILLEVI

LAGERCHEF i Sverige

Hillevi är vår bästa kvinna att skicka våra böcker, tryggt och säkert. Lagret i Sverige har hon ansvar för. Hon är även en författare hos oss.

“Te supervenisse!” - "Du har anlänt!"Varför leta längre efter någon som kan förverkliga din dröm, när vi på Lange Forlag kan göra det!

Lange Forlag är ett helt oberoende internationellt förlag som tar emot och arbetar med manuskript på svenska, engelska och danska.

Vi kan erbjuda allt vad gäller bokproduktion! Vi kallar oss ett exklusiv förlag och har valt att ha en liten publiceringsvolym per år, med fokus på hög kvalitet, berättelser och författare vi brinner för, med målet att uppnå långsiktiga partnerskap. Vårt hopp är att när du har fått ett kontrakt med oss, kommer du att ha en önskan att skriva mer och stanna hos oss. Vi fokuserar på att ha nära, öppna kontakter med alla våra författare, som vi ser var och en som lika viktiga, och vi är glada att spendera tid och engagemang för dig. Vi tror att alla har en berättelse inom, vilket är värd att lyssna på. Alla har något att tillföra världen. Fiktion som icke-fiktion! Med vår hjälp och nära samarbete mellan oss kan din dröm också förverkligas! Det är vad vi brinner för!Vi erbjuder olika tjänster och arrangerar kurser med fokus på publicering av manus. Du kan också hyra oss för externa tjänster. Vi läser, arbetar och publicerar böcker på engelska, danska och svenska.

Vi publicerar böcker som är viktiga och lever för alltid.

Manuskript tas endast emot via e-post.

Vår historia


2013 - Linda Svendsen startade vårt familjeägda förlag hösten 2013, med bara henne själv som hanterade allt. Namnet Lange Forlag skapades som en inspiration från vårt arv, där vår förfader har forskats så lång som år 900 och med Gorm den Gamle som en av de första i raden. Gorm och Thyra Danneborg och deras son Harald Blåtand är vår familj i direkt linje. Lange är från vår familjs sida och logotypen är från vår familjesköld. Det tog inte lång tid tills vårt allra första manuskript kom i vår e-post. Namnet på manuset var "Som att ta av sig sina sandaler" och manuset publiceras nu i namnet "Vägen till El Faouar".


2015 - Linda och hennes barn lämnade Sverige och reste och bodde i Frankrike, Spanien, Portugal och Danmark i en husbil och drev framgångsrikt vår förlagsverksamhet från husbilen. På den resan publicerade vi två böcker och skrev kontrakt med flera nya författare. Vår verksamhet växte och nya idéer bearbetades och en person blev två när Ted gick med i verksamheten. Ted är Lindas son.


2017 - efter att ha bott och drivit ett företag i en husbil i nästan två år, beslutade vi oss att slå oss ner, att ha ett huvudkontor för verksamheten, i Danmark. Här hyrde vi först ett hus och fortsatte vår växande verksamhet.


2018 - efter ett år i det hyrda huset köpte vi vår egen gård. Det ligger i en lugn natur som vi för närvarande renoverar. Våra planer är stora och vårt tålamod är större. Gården ligger bara en kort resa utanför den populära och livliga staden, Frederikshavn, med anslutning till både Sverige, Norge och Europa. Detta är en bra plats att driva ett internationellt företag.


Mellan 2013 och 2020 har vi publicerat sjutton böcker i tjugosex olika former.

VAD VÅRA KUNDER SÄGER

Det här är ett axplock av alla våra recensioner. För mer recensioner besök gärna våra sociala medier.

PROFESSIONAL & FLEXIBLE

“I have been involved with Linda since the beginning of this year, 2018 in my own novel project. She has been friendly and cooperative and the partnership feels professional and flexible. I can fully recommend her.”

Göran Brohammer

FÖRLAG MED STORT HJÄRTA

"Linda har ett inkännande sätt och för en fin dialog. Jag har inte gett ut böcker hos henne men fått stöd i min skrivprocess. Linda arbetar nära sina författare och gör noga utval. Är du i starten och behöver lektörshjälp, stöd i processen eller vill ge ut så vänd dig gärna till Lange Forlag ett mindre och personligt förlag med stort hjärta."Charlotta Lagerberg-Thunes

BEAUTIFUL BOOK COVER

"Thank you, Ted and Estelle, for the beautiful book cover to the book "Det började med Barnet", it's amazing and just the way I wanted it!"

Ethel Hedström

TAKES GOOD CARE OF WRITERS

“Linda has taken good care of me as a new writer. She is helpful and professional and I can highly recommend her. I’m looking forward to the release of my book in September."

Hillevi Söder

NICE TREATMENT

"Jag ska ge ut min debut bok genom Lindas förlag, Lange förlag. Jag har fått ett bra och trevligt bemötande och ser mycket fram emot ett vidare samarbete!"

Magnus Rörström Pellgaard

SER MELLAN RADERNA & BORTOM ORDEN

"Linda är en sann person som utgår ifrån varje unika persons historia. Intresset för berättelser tagna ur den lilla människans livshistoria och livsperspektiv får varje människa hon kommer i kontakt med att växa ... växa och tro på sig själv. Att ”se” mellan raderna och bortom orden för att ”på riktigt” lära känna individen bakom livets alla roller tillhör Lindas storhet!"

Jonas Appelgren

JUST WOW!

"Oj, oj oj. WOW!. Jag behöver inte skriva mer än så, va? Men för säkerhets skull, så att det inte blir några missförstånd ... WOW, WOW, WOW. Så snyggt. Jag älskar omslaget. Älskar.

Du är grym, Ted."


Daniel Sjöberg

SER LÖSNINGAR

"Under vårt samarbete med mitt bokmanus har Linda visat stort engagemang och hon har kommit med många möjliga lösningar på problem som vi stött på under vårt gemensamma arbete med texten. Linda är en väldigt kompetent redaktör med utmärkt öga för detaljer, hon är professionell och positiv. Jag kan rekommendera alla som söker en samarbetspartner i förlagsbranschen att kontakta Linda. "

Ethel Hedström

KNEW LANGE WAS RIGHT FOR ME

“Thank you, Linda Svendsen, for your comprehensive booklet! You have really gone through my text in-depth, and it feels so professional and absolutely wonderful. I will get started and work immediately. You don’t understand how much I appreciate your commitment and your comments. It feels great to collaborate with someone who sees opportunities instead of difficulties, someone who is also able to manage such a big project. From the very first contact with you at Lange Forlag, I knew that you was quite right for me.”


LANGE FORLAG

We offer all You need to become an author.


Our Passion is languages, adventures, history, books, and stories. We help others become Authors. Our Promise is that we are here for you. Let's write together and make dreams come true.

Upcoming  Events


        August 20, 2020

Book release: Pensionat Solvändan, Mattias Kvick


        September 22, 2020

Book release: Nästan Friends, Daniel Sjöberg


        October 2020

Book release: I vasatidens skugga, Magnus Rörström Pellgaard


         November 23, 2020

Book release: Simons äventyr, Christina HenricsonEmail: info@langeforlag.com


Phone: You need to book an appointment 


Copyright, Lange Forlag 2021. All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend