Författare

Författarna

Mariella Hill

Mariella Hill är snart färdigutbildad beteendevetare. Uppvuxen i en konstnärsfamilj har skapande och kreativitet alltid legat henne varmt om hjärtat. Intresset för böcker och skrivande började redan i tidig ålder. 

År 2019 påbörjade hon sitt tredje manus och första deckare.


Hennes debutbok, Vandringen, kommer snart ut hos oss.
Åsa Uddh


Åsa har sina rötter i  Hälsingland. Hon flyttade som 18-årig till Stockholm där hon gifte sig, fick två barn och utbildade sig till maskiningenjör. Efter flera års arbete på SJ och efter sina barnledigheter omskolade hon sig till förskollärare. Hon arbetade några år på en förskola i Solna men flyttade efter sin skilsmässa till Visby på Gotland. Där arbetade hon fram till sin pension med barn i varierande åldrar. Genom sitt yrke och sin nära relation till egna barn och barnbarn har hon fått stor inblick i barns tänkande. Hon fick ytterligare två barn i ett nytt förhållande. När en dotter, Lina,  tragiskt avled blev skrivandet hennes livlina. I boken ,”I Mellanlandet”, bearbetar hon sorgen efter sin älskade dotter.


Skrivandet har alltid varit en viktig del i Åsas liv men att skriva debutboken, I Mellanlandet , tog hennes skrivande  till en ny nivå. Den Magiska stenen är en fristående bok men också en efterfrågad fortsättning på I Mellanlandet. Albin och hans vän Maria råkar ut för spännande äventyr men får hjälp av den lilla pysslingen Knorp, som alltid kommer och ställer allt till rätta.


Förutom att skriva promenerar Åsa med sin dotters samojedhund Saga. Oftast längs havet där tankarna får sväva fritt och nya idéer föds.

Catarina af Sandeberg


Juris doktor i civilrätt-bolagsrätt, har jobbat på Stockholms universitet som ansvarig för en rad kurser 1990-2010 då hon och hennes man köpte en vingård i Toulouse, Frankrike, som de sålde i våras. Där har hon suttit och skrivit på hennes manus . Hon har två söner, en bonusson, sex barnbarn varav två bonus. Hon har skrivit en rad fackböcker, men Upper Class är hennes första roman.

 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Catarina_af_Sandeberg

 

Nu har hon en del uppdrag, vice ordförande i Röda Korset Lidingö, Intendentkommittén i Kungliga Svenska Segel Sällskapet KSSS mm och jobbar vidare med hennes berättelse.

Jonas Appelgren

Jonas Appelgren är en genuin Malmöpåg som bor tillsammans med sin livskamrat Marie och minsta dottern Melinda i Veberöd på tröskeln till Österlen och fantastiska Romeleåsen. Jonas är bl. a utbildad Hyposyntesterapeut, Mental Tränare, Samtalsterapeut, krishanterare i tre nivåer samt instruktör i konflikthantering med kommunikation och självskydd på polishögskolan i Stockholm. Intresset för personlig utveckling och studier väcktes från slummern för ca fem år sedan efter att hela hans liv vänts upp och ner vid en rad personliga tragedier, just nu pluggar han andra året av två till ”Soul Coach”. Jonas har i hela sitt vuxna liv arbetat i ledande befattningar inom olika organisationer så som skolvärlden och säkerhetsbranschen och bl. a gett personskydd som beväpnad livvakt i olika sammanhang. Jonas är också svensk mästare i tungviktsboxning med flertalet landskamper och har svart bälte i kickboxning. Skrivandet och speciellt hans filosofiska tankar har inte fått utrymme i hans liv förrän nu när han just fyllt de 49 och debuterar med sin starka självbiografiska roman Livet är en lek – på blodigt allvar (2019).

www.absolutflow.se

Göran Brohammer

Göran Brohammer, 62 år. Bor och lever sitt liv i Västsverige, Göteborg. Gift och har tre döttrar, i nuläget 3 barnbarn. Älskar natur i alla dess former. Estetiskt sinnad och var tidigt bra på att måla och teckna, och skrev även en del. Vann bl.a. en poesitävling som barn. Men livet styrde i annan riktning, och efter en civilingenjörs utbildning i maskin och energi, så blev yrkesvalet i denna riktning inom den svenska industrin. Efter 10 år av sådan inriktning gled han sedan över på miljöområdet och var aktiv inom området livscykelanalyser samt miljörevisioner. Efter ytterligare 10 år så gled yrkesvalet över i området socialt ansvarstagande och där är han aktiv ännu idag, även om han delvis börjat ta ut sin pension. Göran har skrivit ett par böcker innan inom fackområdet miljö. 

Som konsult inom området miljö och socialt ansvarstagande har han rest världen runt under många år. Det skönlitterära skrivandet som nyss påbörjats hämtar sin inspiration i teknik, natur och miljö, humanism och andlighet och samspelet dem emellan.

Han är författare till Världen vill inte blir räddad (2019)

Under 2021 och 2022 planeras de resterande två böckerna i serien bli utgivna hos Lange Forlag

Karl Johansson

Karl har jobbat nästan 24 år inom den grafiska branschen (på ett företag inom bokbinderi) och de senaste åren har han arbetat inom vården. Vad gäller hans skrivande har han hållit på i ett antal år och tidigare varit publicerad med kortare prosatexter och noveller i olika tidskrifter. Hämnare i Limbo (2019) är hans första romanmanus som publiceras av ett förlag. Del två i serien om Max Finn, ligger just nu på redaktörens bord.


Leif Eriksson

Leif Eriksson är född och uppvuxen i Strängnäs, men bor sedan länge i Norge. Han har gett ut två romaner tidigare, Peugeot Overdrive (2009) och Jag, en punktmarkerare (2011).


S.K.U.N.K. (2019) är hans tredje roman.

www.leiferiksson.se


Bijan Farhanieh & Marita Karlsson

Bijan Farhanieh & Marita Karlsson har tillsammans skrivit några romaner på svenska.

Bijan började skriva när han var 15 år. De senaste tio åren har han spenderat alltmer tid på författandet. Han har skrivit 10 romaner, ca 60 noveller och har tre publicerade facklitterära böcker.

Bruden (Galin på persiska) publicerad av Behnami publication.

Marals ögon (på persiska) publicerad av Koleposhti  publication.

Facklitteratur:

Physics of turbulence (Sharif Press)

Dynamics of heat fluxes (Sharif Press)

Viscous flows (Gilan Press)

Minnenas Sång (2018)

Charlotte Hector

Charlotte Hector, 30 år gammal.

Bor i Högdalen och har sedan 11 år tillbaka jobbat på förskola i Kärrtorp.

Har sedan barnsben haft ett stort intresse för skrivande och skapande. Upp och Ner kom först ut som e-bok i maj 2018 hos Lange Forlag och togs väl emot av läsarna. En tryckt version av Upp och Ner kommer ut under mars 2020.Ethel Hedström

Ethel Hedström föddes i Södertälje på 1950-talet, växte upp i Västmanland, men bor sedan många år i Göteborg. Hösten 2014 slutade hon jobba i näringslivet och började skriva skönlitterärt på heltid. Ethel har gett ut noveller på förlag och har även sålt berättelser till veckotidningar. Utöver noveller skriver hon kortare skönlitterära texter som hon publicerar på sin blogg, då och då ges hennes krönikor ut på en kultursajt och sist, men inte minst, ägnar hon sig åt att jobba med flera fullängdsmanus. Planen är att det så småningom ska bli en trilogi om relationer.


Hösten 2014 slutade Ethel jobba i näringslivet och fick då äntligen möjlighet att skriva skönlitterärt på heltid. Ethel har gett ut noveller på förlag och i veckotidningar. Utöver noveller skriver hon skönlitterära texter som hon publicerar på sin blogg och då och då ges hennes krönikor ut på en kultursajt. För närvarande är det en planerad trilogi, tre romaner om relationer, som engagerar Ethel mest. Det sociala spelet mellan människor är något som intresserar henne mycket. Hon funderar ofta på hur och varför vi beter oss som vi gör mot varandra. Varför vi strider för egenmakt, allas rätt till frihet och egna livsval. Varför vi aldrig ger oss, utan fortsätter kämpa, om än i stark motvind. 


Hon är författaren till, Det började med Barnet (2019) Denna bok är del ett i en serie om tre som handlar om tre kvinnor från olika generationer, och deras världars syn på kvinnor.

http://www.ethelhedstromforfattare.se/


http://www.monicaiveskold.se/ethel-hedstrom-gastbloggar-jag-har-skrivit-en-roman/


https://riktigare.com/2019/06/15/ethel-hedstrom-om-att-halla-i-boken-underbart-fast-aven-laskigt/?fbclid=IwAR3oxBCSWoTOLIvs1RmcxKLVkhuXZjxTuW40F3LHBp3oxawNl-lEA89K-ic

Christina Henricson

Christina Henricson är författare till Simons Äventyr, som kommer ut hos oss hösten 2020. Hon föddes 1973 i Skövde och är Linköpingsbo sedan 2008. Som liten hade hon livlig fantasi, hon minns särskilt en gång då hon lekte med sin bror att de var Jimmy Knapp och Lukas Lokföraren som reste runt i ett lok. 1983 flyttade familjen till Strängnäs och i mellanstadiet fanns något som kallades fria timmen. Då fick de skriva om vad som helst, och hon skrev sagor. En av sagorna var det något särskilt med. Christina minns det så väl – fröken frågade om hon fick läsa upp den. Sedan läste hon inför hela klassen berättelsen om en mus som räddade en räv från en konservburk. Många år senare, närmare bestämt våren 2003, var Christina barnvakt åt sina systerdöttrar. Hon läste en saga för dem och den väckte skrivlusten. När de hade somnat rafsade hon ner tankarna på ett kuvert. Så småningom utmynnade de tankarna i Simons Äventyr som är hennes debut.Emil Karlsson

Emil Karlsson är författare till fantasyboken, Adam Stormstjärna och det förlorade arvet (2016). Det är del 1 av en serie och del 2 ligger just nu på redaktörens bord.

Emil är gift med Erica och de har två barn. De bor i Småland. Han arbetar som musiklärare.


 


https://www.stormstjarna.com/
Mattias Kvick

Något av en mångsysslare, med fokus på bildskapande och konst, kan kanske beskriva mig bäst. Jag har alltid tecknat och målat, och under flera år har jag nu drivit egen firma som frilanstecknare och trubadur. Sedan flera år tillbaka tecknar jag, varannan vecka, en nyhetsbild till Alingsås Tidning under rubriken Kvicktänkta Nyhetsbilder.

Jag har aldrig närt några egentliga författardrömmar, men skrivandet kom till mig för omkring tjugo år sedan då jag till min häpnad ledsnade på att teckna. Utan att egentligen ha någon avsikt med det, började jag då istället att skriva, mest för att göra någonting alls. Jag upptäckte dock snart det lustfyllda i att skapa något utan att teckna - att skapa med ord. Mitt intresse för skrivandet växte parallellt med att jag återupptog mitt tecknade igen. Och sedan dess har mitt skrivande till slut känts lika viktigt som mitt bildskapande.

För ett antal år sedan insåg jag att några av mina texter, till skillnad från innan, tycktes bli färdiga. Och en färdig text vill som bekant bli läst. Och någonstans här grundades tanken på att försöka få någon text publicerad, så att andra kunde läsa den. Efter ett antal år och försök med olika manus till olika förlag fick jag till slut napp på Lange förlag med mitt manus Pensionat Solvändan, vilket alltså blir min debutbok som författare/illustratör. Jag har dock medverkat i några böcker tidigare, bl a Jag brukar vinka till en sten med text av Karin Askerin (Idus förlag, 2016), men då enbart som illustratör. http://www.mattiaskvick.n.nu/

PC Nilsson

Jag föddes in i en dysfunktionell familj i början av 70-talets Värmland, en tid då det talades väldigt tyst om psykisk ohälsa, självmedicinering och missbruk. Jag hade dock tur som hamnade i en klass med snälla klasskamrater och högst kompetenta pedagoger. Omgivningens föräldrar gjorde det de kunde för att hjälpa mig och min bror. Vi fick följa med till olika sommarstugor och andra semestrar så att vi inte skulle tillbringa hela sommarlovet i vår lägenhet i det lilla samhället. Vi lärde oss tidigt att själva ta cykeln till badplatser och att leka i skogen med all frihet det innebär. Jag är vad man kallar ett maskrosbarn. Jag har alltid sökt mig till bra människor och lånat mig trygghet på en kompis pappas arm eller lärt mig virka av någon annans mamma. Det har fortsatt så in i mitt vuxna liv.


Jag har arbetat inom vården, som pedagog med barn och ungdomar och alltid brunnit för att hjälpa andra som har det svårt på olika vis. Jag har på nära håll erfarit vad stress gör med människor. Både när det gäller andra och mig själv.

Genom mina privata och yrkesmässiga erfarenheter har jag nu knutit ihop säcken till ett entreprenörskap som främjar återhämtning och vägen till holistisk hälsa. Jag har ett salutogent synsätt där jag tydligt ser hur både det psykiska och fysiska påverkar, men också hur viktig miljön där du lever och arbetar är. Om du är på en plats där du inte trivs och mår bra så blir du till slut sjuk på ett eller annat sätt.


Jag tilltalas mycket av evidensbaserad forskning samtidigt som jag använder min starkt utvecklade intuition när jag arbetar. För mig finns bara ett sätt att nå lycka, hälsa och välmående och det är genom sitt eget hjärta.

Det är en självklarhet för mig att källsortera, kompostera och återvinna. Att äta närproducerat och ekologiskt så långt det är möjligt, träna regelbundet och att tänka snälla tankar om mig själv har jag gjort i många år nu. Jag vet också hur det är att inte göra allt detta och att man inte kan börja med allt på en gång. Jag har en optimistisk syn på mänskligheten och är övertygad om att det goda alltid vinner, förr eller senare men vi måste ta hand om vår jord och det måste vi göra nu. Ett steg i taget, genom kärlek till sig själv, andra och allt som lever och växer.


I hennes bok e-bok Maskrosor och gula träskor (2019), visar hon att det aldrig är för sent att läkas. En tryckt version utkommer hos oss i mars 2020.


www.camillanilsson.se

Oskar Romell

Oskar Romell är född och uppväxt i Stockholm. Bor sedan en tid tillbaka i Maputo, Moçambique. Arbetar till vardags som Branch-chef och projektledare på ett bolag som bygger kraftledningar i Afrika.


Började i tidig ålder skriva främst artiklar och krönikor på diverse fotbollssidor. Med ett brinnande intresse för skräckfilm och litteratur i kombination med åsikten om att marknaden saknar en snabb och intensiv skräckroman började idéerna till en bok växa fram.


Debutromanen Dö som jag dog (2019) är en skönlitterär skräckhistoria berättad i högt tempo. Med klassik skräck som grund och en modern intensitet är målet att läsaren ska sitta som på nålar och framkalla rysningar i hela kroppen.
Bengt Rålin

Bengt har under snart fyrtio år, haft sitt yrkesliv inom ambulans-sjukvården. Ofta har han träffat på dessa utsatta kvinnor i arbetet. Vid varje tillfälle känner han samma frustration, hopplöshet och ofta ilska, då han träffat dessa ofta misshandlade och nedtryckta kvinnor, som finns i de mest skiftande miljöer. Dessa kvinnor möter han i lika hög grad på de finaste villa adresserna, som på mindre statusmässiga områden. Dessa kvinnors hopplösa rop på hjälp ser oftast ut på samma sätt. Men ropen uppfattas sällan av grannar, vänner eller ens nära anhöriga. Själv är han gift sedan fyrtio år och de har tre underbara döttrar tillsammans. Fyra barnbarn, samtliga tjejer. Kanske är det just detta förhållande som får hans känslor att bli så uppenbara och direkta, när han träffar dessa sargade kvinnor. Men reaktionen och engagemanget måste finnas hos alla. Alla borde våga se. Alla borde våga lägga sig i, när dessa misstankar blir uppenbara och tydliga. Reaktionen från omgivningen måste komma innan kvinnans namn står omnämnd, i en mediespalt eller på nyhetsappen.


Hans bok NINA (2019) handlar om just mycket seriösa ämne.


https://www.bengt-ralin.se/

Magnus Rörström-Pellgaard

Magnus Rörström Pellgaard, född 1969, är uppvuxen i Västerås men har bott i Falun i Dalarna i mer än 25 år.

Under 20 års tid var han verksam som lärare och har därefter arbetat som föreläsare, administratör och handläggare inom vuxenutbildningen. Skrivandet har alltid varit centralt i hans liv, att få berätta en berättelse och att få ge liv till en historia.  


De goda människornas tystnad - orätt i rättvisans namn (2018).

2020, planeras hans nästa bok ges ut.https://mrpellgaard.wixsite.com/minsida


Daniel Sjöberg

Daniel Sjöberg, född i februari 1973, växte upp i Tyresö, utanför Stockholm. Han bor numera i Bromma, väster om Stockholm, med sin fru Susannah och deras fyraårige son Ellis. Skrivandet har alltid funnits där och blev naturligt nog också till ett yrke. Som journalist har Daniel jobbat för flera av de stora tidningarna, som Dagens Nyheter, Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Det där med att skriva böcker har kommit och gått, men i samband med föräldraledigheten från uppdraget som fotbollskrönikör på Expressen, tog det för första gången rejäl fart. Under tio månader, de timmar sonen behagade sova middag, tillbringades den dyrbara tiden framför datorn.


Det blev ett och ett halvt manus innan det var dags att återvända till yrkeslivet, men vid det laget var bokdrömmen omöjlig att lägga åt sidan och skrivandet fortsatte.


Det tredje manuset på lika många år blev till berättelsen som fick namnet Nästan Friends, som kommer ut på Lange Förlag 2020. I och med detta besked har Daniel påbörjat sitt fjärde manus, hans första deckare.


När Daniel inte skriver eller jobbar är det familjen som har uppmärksamheten. Ja, och en och annan fotbollsmatch.

Harriette Sjödahl

Harriette Sjödahl, född och uppvuxen i Skövde, numera bosatt i Stockholm samt tidigare belönad i Västra Götaland-regionens litteraturpristävling, tar här med sig läsaren in i Saharas gnistrande nätter, den romerska amfiteatern El Djem, Las Palmas ruffiga hamnkvarter samt den vindlande souken i Marrakech…


Detta är en bok som griper tag i läsaren, ett vemodigt äventyr, berättat med raffinerad krispighet.


Julia Thimberg Silfwerling

Julia Thimberg Silfwerling, född och uppvuxen i Floda utanför Göteborg. Kultur, litteratur och natur har alltid upptagit stor del av hennes liv, vilket har gjort att hon under senare år spenderat mycket tid utomlands och bott tidvis i både USA, Spanien och Costa Rica. Hon är just nu bosatt i London där hon studerar journalistik. Hon är författare till den spännande boken Imperiet som föll och en Katt (2019)
Hillevi Söder

Hillevi Söder född 1961, växte upp i en stor familj i Hedesunda i Gästrikland. Under tonårstiden tränade hon ju-jutsu och lärde sig också transcendental meditation. Efter gymnasiet flyttade hon till Stockholm för att lättare hitta jobb och kunna utveckla sin träning. Där mötte hon mannen som hon gifte sig med och de fick tillsammans 3 barn. 1995 när barnen var små skildes paret. Äldsta sonen reagerade negativt på skilsmässan och Hillevi försökte hitta hjälp till honom och kom i kontakt med Reikihealing. Det hjälpte sonen och hon blev nyfiken, utbildade sig själv till Reikimaster och genomgick också en utbildning inom medicin på basnivå. 


Intresset för alternativ hälsa och krishjälp växte och gått flera kurser och utbildningar inom hälsa och andlighet. Hon är numera också utbildad medium och livscoach. 2013 startade hon ”Oasen för alla” där hon erbjuder människor i kris en möjlighet till retreat, håller kurser i stresshantering och medial utveckling, ger coaching, avslappningsmassage och medial vägledning. http://oasenforalla.se/ 


När yngsta sonen Daniel, tog sitt liv 2010 skrev hon för att ta sig igenom dagarna och skingra tankarna. Det resulterade i boken Utan dig (2018). Boken kom ut som e-bok den 10 september 2018 och som tryckt bok i början av oktober 2018. Den sålde slut nästan direkt och vi fick trycka ny upplaga.

Arne Wester

Arne Wester.

Uppvuxen i Åmål men lever  i Kungälv norr om Göteborg med familj och gårdshunden Wille. 

Började skriva i tonåren då han startade punkband och texter om orättvisor och sneda ting i samhället ville ut.

Noveller ligger honom varmt om hjärtat och 2018 fick han sin novell ”Svärdet I Stenen” publicerad i kommunalarbetarens novellbok ”Det Här Får De Inte På Banken”.

Aktuell med bland annat en novell som heter Vid En Väg som kommer ut hos Lange Forlag inom kort.

Lars-Gunnar Winsa

Lars-Gunnars bakgrund är brokig; född och uppvuxen i Kainulasjärvi i Pajala kommun med arbeten som vattenrallare, gruvarbetare, skogsarbetare, trädgårdsodlare, assistent inom missbrukarvård m.m. Socionomutbildning som vuxen i Umeå och sedan 1986 olika sociala arbeten, sedan 1991 i arbetsledande befattningar. Med hans bakgrund har hans stora intresse inom socialt arbete varit att samordna samhällets insatser för marginaliserade människor varför han har lett olika lokala samhällsprojekt i syfte att inkludera människor med utanförskapsproblematik.


Hans sociala arbete som chef har uppmärksammats genom att han av fackförbundet Vision förärades MR-priset 2014. Priset tilldelas av Vision ”den arbetsgivare som på ett föredömligt sätt arbetat med mänskliga rättigheter och genomfört medvetna aktiva åtgärder för att främja mångfald och integration och motverka diskriminering på arbetsplatsen”.


Sedan 2017 är han pensionär och aktiverar sig bl.a. genom trädgårdsarbete, husförbättringar samt läsande och skrivande. Arbetar just nu på en novellsamling om Tornedalsliv samt har påbörjat en roman om de finskugriska folken på Nordkalotten under järnåldern.


Han är författaren till Intill 3:e & 4:e led (2019)


PRESS:

https://mobil.nsd.se/…/motsattningar-i-slakten-arvs-i-flera…

https://www.youtube.com/watch?v=4zzA2PfWCEU

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

https://sverigesradio.se/sok…

https://www.str-t.com/politiska-stridigheter-i-tornedalen-satts-pa-prant/

LANGE FORLAG

We offer all You need to become an author.


Our Passion is languages, adventures, history, books, and stories. We help others become Authors. Our Promise is that we are here for you. Let's write together and make dreams come true.

Upcoming  Events


August 20, 2020

Book release: Pensionat Solvändan, Mattias Kvick


September 22, 2020

Book release: Nästan Friends, Daniel Sjöberg


October 2020

Book release: I vasatidens skugga, Magnus Rörström Pellgaard


November 2020

Book release: Simons äventyr, Christina HenricsonEmail: info@langeforlag.com


Phone: You need to book an appointment 


Copyright, Lange Forlag 2020. All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend